Laserrakhyveln stoppad

Det var en svensk uppfinning om att man skulle ta fram en laserrakhyvel som man ville få finansierad av crowdfunding. Dock har planerna nu stoppats och företaget förlorar sina redan insamlade miljoner. 

Skägg man hårNär det kommer till kroppsbehåring så råder det olika läger om hur vi ska gå tillväga med vårt hår. Även om det blir allt vanligare med “skogshuggar-människan” och att hår är något naturligt som vi har för att skydda oss och som vi inte bör skämmas över, så kan man även se att IPL-behandling är något som växer och blir även det allt mer populärt. I tankt med att samhället går framåt så går även tekniken framåt och nu har det varit mycket snack om laserrakhyvlar. Dock har planerna nu blivit stoppade då Kickstarter, som är ett crowdfunding-företag bedömmer att det inte finns någon bra fungerande prototyp.

Batteridriven laser

På dn.se går det att läsa att det som var så unikt med rakhyveln var att man instället för vassa blad skulle använda sig av en laserteknik som var batteridriven att skära av hårstråna med. Efter att projektet snabbt kom upp i 4 miljoner dollar fick det mycket kritik om hur säker produkten är och om det är smart att använda sig av laser för att raka bort sitt hår. Kickstarter drar in finansieringen då de inte har någon färdig prototyp – vilket man som företag behöver. Nu har dock företaget valt att gå till den konkurrerande sajten indiegogo för att testa framgångarna där. Och om du är sugen på att lägga pengar på detta projekt, ska du först kolla på filmen. Men, vill du verkligen bli av med ditt hår så föreslår vi nog att du tar dig an en IPL-behandling för att få bra och säkert resultat. För visst vill man inte vara någon försökskanon när det kommer till att raka bort sitt eget hår själv med laser.