Jogga när du jobbar

Forskningsrapport efter forskningsrapport visar att vi människor blir allt mer stillasittande – och att vi jobbar allt mer. Nu börjar en motreaktion komma där man ser allt fler träna samtidigt som de jobbar. Man har även gått från att stå till att jogga vid sin arbetsplats.

191712-running-feet-with-motion-blurVår hälsa är a och o för att vi ska prestera så bra som möjligt och må så bra som möjligt. Och vi har tidigare skrivit om läkarintyg och att man enklare ska kunna få ett utskrivet om man jobbat för mycket och gått in i väggen exempelvis. Men, vad som kan vara ännu bättre är att man redan innan försöker förhindra ett sjukfall genom att ta hand om sig på bästa sätt, och då finns det inget bättre sätt än att röra på sig. Då många spenderar otroligt mycket tid framför en skärm sittandes på en stol är det ett bra sätt att där ändra sina vanor.

Gå eller spring och jobba

I en artikel från dn.se går det nu att läsa att den senaste trenden är att man framför sin dator nu inte bara sak stå utan man ska röra på sig genom att springa eller gå på ett rullband. Sedan kan man alltid fråga sig hur mycket man kan koncentrera sig på sina arbetsuppgifter.

“I början tyckte jag att det var lite svårt och man kan bli yr eller lätt illamående men sedan vänjer sig kroppen. Det beror också på vad man gör vid bandet, att läsa är lättare än att skriva på datorn samtidigt som man går.”