Företag erbjuder billigare ögonvård

Ett vanligt önskemål från personal när det gäller företagshälsovård är att få ögonoperation till ett rabatterat pris med hjälp av företaget. Vissa företag har redan börjat erbjuda sina anställda detta.

laser ipl doktor

Örkelljunga kommun erbjuder nu hjälp till anställda som har nedsatt syn, rapporterar Helsingborgs dagblad. Detta är en löneförmån som de bedömer har en betydelse vill anställning och som ska få folk att stanna. Den här förmånen kan ge en anställd en rejäl besparing och för en ögonlaserbehandling kan personen i fråga tjäna 13 000 kronor. Personalchefen på kommunen säger att det är ett önskemål från många anställda och det kostar inte kommunen något extra, men ger de anställda ett reducerat pris.

Bra och snabb operation

Att många anställda har önskemål om att få ekonomisk hjälp till en ögonlaserbehandling är inte så konstigt, med tanke på hur effektiv en sådan behandling kan vara mot problem med synen. Behandlingen består av en operation som går relativt snabb och ska enligt läkare vara smärtfri. De flesta av dessa laseroperationer gör att man får bättre syn bara på några timmar och återhämtningen är väldigt snabb. Har man gjort operationen ena dagen, kan man vara tillbaka på jobbet nästa dag, skriver Aftonbladet. Det finns dock ett antal operationer som har lite längre återhämtning och dessa operationer är till för dem som har så pass tunna hornhinnor att den vanligaste formen av laseroperation inte är lämplig. Den som vill genomgå en sådan här laseroperation kan vända sig till en klinik på hemorten. Lirema.se jobbar med ögonlaser i Stockholm, men det finns självklart kliniker på de flesta orter i landet.

Skona ögonen

Har man inte dålig syn, utan bara problem med ögonen, hjälper inte en sådan här operation. Det som gäller då är att ta hand om ögonen och skona dem. Här kommer några tips på hur: