Få till smakerna

För att leva ett så bra och nyttigt liv som möjlig är det otroligt viktigt att vi tänker på vad det är vi stoppar i oss. Då är det nästintill en förutsättning att vi kan behärska kökets magi samt använder oss av bra produkter.

1171552-red-meat (1)Får du till smakerna får du även till en bättre smakupplevelse som gör att du äter på ett annat sätt. Och när det kommer till matlagning så är det otroligt viktigt att du inte glömmer bort vikten av bra redskap. Bara det att vilken kniv du väljer att använda kan få en avgörande betydelse beroende på hur god din smakupplevelse blir. Nu finns det knivar för all typ av mat: ostronkniv, urbeningskniv och laxkniv, men för att ha ett bra kit så bör du fokusera på en bra kockkniv, samt brödkniv, skalkniv och sedan filékniv. Gärna att kockkniven sak kosta runt 500 kronor för att få en riktigt bra.

“Vi har gjort egna tester där vi skurit upp morötter med en vass och en slö kniv och därefter kokat dem lika länge. De morötter som skurits med den slöa kniven blev mycket blaskigare och mindre smakrika. Det beror på att snittytan skadats och morötterna sugit åt sig vatten.” (läs mer)

I rätt ordning

För att komma igång med matlagningen, och inte bara grillning,  gäller det då att börja i rätt ände. På Kitchentime.se finner du ett stort utbud av bra produkter för köket som garanterar till magi, och då kommer även matglädjen att växa för att i sin tur ganska naturligt ge goda och nyttiga måltider med otroliga smaker. Du kommer även få ett hem fyllt av vänner som alla vill samlas kring bordet för att umgås och äta, och visst är väl det underbart? Bon apertit!

Behöver du extra inspiration finns Lotta Lundgrens fantastiska kokbok!