Bättre hälsa med enkla medel

Vägen till fysisk hälsa behöver inte vara så jobbig och krävande som många tror. Studier visar att positiva personer som deltar i givande aktiviter mår mycket bättre. Man kan även få en bättre hälsa genom att göra avslappnande saker som att få massage.

Att ha goda relationer med sina medmänniskor kan vara lika viktigt för hälsan som att undvika övervikt och rökning, visar en studie som Dagens Nyheter skriver om. I den här studien visade det sig att vagusnerven som reglerar hjärtfrekvensen och kan påverka risken för hjärt- och kärlsjukdomar, reagerar på positiva tankar och känslor.

”Det som är spännande med den här studien är att vi kan se att varje bra möte vi har med andra människor ger ett litet uppsving för vår hälsa.”

Massage ger bättre andning 875600-massage

Något annat som kan vara bra för hälsan som, precis som positiva tankar, inte kräver en massa hårt fysiskt arbete, är massage. Till exempel kan massage göra så att folk med astma får lättare att andas, precis som det gjorde med kvinnan i den här artikeln. Genom massage av bröstkorgen kan det mjukas upp så att lungornas rörelse blir bättre. Är man intresserade av massage, kan man köpa en massagebänk på http://nordmed.se/.

Fritidsaktiviter gör oss hälsosammare

Ytterligare något som kan göra att man får en bättre hälsa är att ha en fritidsaktivitet. En studie som Svenska Dagbladet rapporerat om visar att människor med fritidsaktiviteter mår bättre, så om man känner sig stressad på jobbet bör man alltså inte stryka sina övriga aktiviteter ur kalendern. De personer som är mest aktiva och hittar på saker har i regel mindre midjemått, lägre blodtryck och lägre BMI. Stressen minskar även när man deltar i aktiviteter som gör en glad.